Repliik. Parteivastaste tähetund

Hans Väre
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval teatas BNS, et Viljandi linnapea Ando Kiviberg on jõudnud Eesti omavalitsusjuhtide tippkolmikusse. Teda nimetati ajakirjanduses kuu aja jooksul 34 korda. Esikoha sai nagu tavaliselt Tallinna meeri kohuseid täitev Taavi Aas (137 mainimist), teiseks tõusis Haapsalu linnapea Urmas Sukles (35).

See, mitu korda inimest meedias mainitakse, ei ole iseenesest muidugi mingi kvaliteedinäitaja. Kõlapind võib tekkida ka mõne skandaali pärast ja vaevalt see kuulsaks saanut väga rõõmustab. Seisukoht, kas Kiviberg kerkis esile positiivses või negatiivses kontekstis, sõltub ilmselt omakorda istekohast ehk sellest, kas arutleja kuulub Isamaa ja Res Publica Liitu või mitte. Kui kuulub, on Kivibergi parteist lahkulöömine hukkamõistu väärt.

See, et pealinna juht püünel püsib, on igati loogiline. Sukles ja Kiviberg tõusid rambivalgusesse aga seetõttu, et on otsustanud minna valimistele vastu oma parteist erinevat teed pidi. Ilmselt ei käsitlenud meediamonitooringufirma Station.ee omavalitsusjuhina Edgar Savisaart, sest muidu saanuks esikoha hoopis tema – veel üks parteist lahkulööja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles