Vaba mõte. Vihisedes tühja

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Tiits

MARKO SAARM/SAKALA
Marek Tiits MARKO SAARM/SAKALA Foto: Marko Saarm / Sakala

​Iga nelja aasta takka valime, kes hakkab järgmise nelja aasta jooksul meie kohalikku elu edendama. Nelja-aastasest valitsemisperioodist kolm mööduvad tavaliselt vaikuses, mida lõhestavad aeg-ajalt vaid skandaalid või skandaalikesed. Demokraatia. 

Viimane aasta enne uusi valimisi on hoopis teistsugune. Sigineb ärevus, kostab kahinaid ja niheletakse ootusärevalt. Tänavu valitakse taas linna- ja vallavalitsusi ning Viljandis tegid valimiskampaania otsa eriti varakult, juba hilistalvel, lahti sotsid. Mida nad sellega saavutada tahtsid ja kas saavutavad, näitab aeg. 

alimisnuia vibutades on esmatähtis, et löök vastase pihta oleks tugev ja täpne. Hellar Mutlet sihtides äsas Kiviberg aga mööda ja lendas koos nuiaga uperkuuti, sest esiteks polnud sihtmärgiks võistleja, vaid partner ja pealegi teatas too, et ei kavatsegi valimistel osaleda.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles