Tagasi paradiisis

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnud, loomad ja sugulased
Linnud, loomad ja sugulased Foto: Repro

​Gerald Durrelli autobiograafiline «Minu pere ja muud loomad» on kindlasti teos, mis on mõjutanud lõviosa kuldsesse keskikka jõudnud lugeda oskavaid eestlasi. Võrratu raamat, kui maapealse paradiisi Kreeka saarele Korfule viidud minimudel. Ilus, südamlik, vaimukas ja mõtlemapanev.

Raamatu esmailmumise ajal Eestis 1976. aastal ei näinud keegi ilmselt uneski, et mitte väga kauges tulevikus on teatava pealehakkamise ja rahasumma olemasolul täiesti võimalik ka endal Kreekasse sõita ning otsida sealt isiklikku personaalparadiisi. Mõni asi muutub, mõned aga jäävad läbi aegade samaks nagu selle teose väärtus ja mõju.

Elust Korful on Gerald Durrell kirjutanud veel kaks raamatut: «Linnud, loomad ja sugulased» ning «Jumalate aed». Durrellid on nüüd taas populaarsed, Korfu triloogia põhjal valminud järjekordne teleseriaal on äsja jõudnud teise hooajani ning seal on ajalooga tõtt-öelda võrdlemisi vabalt ümber käidud. Päriselus oli Durrellite ema Louisa igati tarmukas väikest kasvu tagasihoidliku välimusega proua, kellest televersioonis on Keeley Hawesi kehastuses saanud oma lastest ainult mõni aasta vanem kütkestav pikakasvuline bikiinimodell, aga see selleks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles