Juhtkiri. Kaks vaatepunkti

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Kui Viljandi linn ja Viljandi vald lõid kahe peale veekeskuse aktsiaseltsi, hüppasid nad piltlikult kahekohalise jalgratta selga ja hakkasid üheskoos väntama. Ilmselt ei pea pikalt juurdlema, kes istub tollel tandemil kus. Linn, kelle maa peale veekeskus tuleb, on esimeses sadulas. Vallal on ettevõtmises kahtlemata suur roll, kuid tema ees olev lenkstang on siiski üksnes selleks, et kinni hoida. Vald saab kallutada, pidurdada, hoogu juurde anda ja sõna sekka öelda, ent juhtrauda saab pöörata siiski vaid üks. Ja see on linn.

Mõistagi tuleb tandemina sõitmine hoopis paremini välja siis, kui tegutsetakse üksmeelselt ja teineteist mõistes. Kui kaks sõitjat kallutavad eri hetkedel ja eri suunas, on pisut kehvasti. Kui tagumine pedaalija hakkab eesolija käest valju häälega küsima, kuhu sõit läheb või mida too üldse teeb, on veel halvemini. Ja kui tagumisel sadulal olijal kõrini saab ning ta piduri blokki lööb, jääb sõit sootuks katki.

Tänases lehes kirjeldatavad etteheited, mis on Viljandi vallavolikogu esimehel Hellar Mutlel Viljandi linnapeale Ando Kivibergile, annavad tunnistust, et linna ja valla tandemsõit pole seni kõige paremini sujunud. Tagumisel sadulal olija pahandamine kostab juba eemalegi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles