Ajateenistus paneb ratturi karjääri proovile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esiplaanil Josten Vaidem hetk enne seda, kui ta koos teiste kutsealustega 4. juulil pataljoni poole teele asus.
Esiplaanil Josten Vaidem hetk enne seda, kui ta koos teiste kutsealustega 4. juulil pataljoni poole teele asus. Foto: Kamilla Selina Lepik

​Viljandimaalt pärit jalgrattur Josten Vaidem on väljendanud avalikult pahameelt selle üle, et ta ei pääsenud aega teenima kaitseväe spordirühma ega saanud ka ajapikendust. Kaitseväe esindajate sõnul käib tippsportlaste spordirühma valimine kindlate reeglite järgi.

Josten Vaidem, kes on jalgrattaspordiga tegelenud 12 aastat ja kuulub Prantsusmaa jalgrattatiimi Team Vulco VC Vaulx-en-Velin, käis kahe aasta eest arstlikus komisjonis ja ta määrati teenima Kuperjanovi jalaväepataljoni tähtajaga 2016. aasta suvi.  

Oma blogis kirjutas Vaidem, et ajapikenduse saamiseks pidi ta kõvasti vaeva nägema ja närve kulutama. Pärast läbirääkimisi kaitseressursside ametiga ja tõestamist, et ta tõepoolest Prantsusmaa tiimis sõidab, esitati tema ajapikendussoov komisjonile. Uueks tähtajaks määrati 2017. aasta suvi. Sportlasele valmistas see pahameelt, sest just suvel on tähtsad võistlused ning nendelt kõrvale jäämine ohustaks Vaidemi sõnul tema jalgratturikarjääri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles