Turumüüjate kinnitusel on loodus kuu aega tavalisest maas

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ratastoolis ettevõtja Siim Küti sõnutsi on Eesti kasvatajatel noortelt põldudelt alles juuli lõpus hakanud maasikaid tulema ja neid jagub loodetavasti veel kuuks ajaks.
Ratastoolis ettevõtja Siim Küti sõnutsi on Eesti kasvatajatel noortelt põldudelt alles juuli lõpus hakanud maasikaid tulema ja neid jagub loodetavasti veel kuuks ajaks. Foto: Elmo Riig

​Pühapäeval käis Viljandi turul elav kauplemine. Lettidel oli võimu võtnud kodumaine toidukraam: kartulid, kapsad, tomatid, kurgid, porgandid, maasikad, mustikad ja kukeseened. 

Varasemate juuli lõppudega võrreldes olid hinnad üsna krõbedad, sest viljade küpsemine on jaheda ilma tõttu viibinud. Näiteks kurgikilo maksis 1,50–2 eurot, tomat 2,50–3 eurot ja kartul 1,20–1,60 eurot.

«Suvi on olnud kokkuvõttes väga jahe ja seega on saagi valmimine tavakohasest ligikaudu kuu aega maas. Kurke on nüüd hakanud juba tulema ja kui soe ilm püsib, on tänavu mul paremad ajad veel ees,» rääkis Viljandis kurke kasvatav Leo Rikkinen. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles