Tulevik sai Levadia üle ajaloolise võidu

, jalgpallihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedesel kohtumisel 11 meetri karistuslöögist sündinud ainsa värava sai kirja suvel Tuleviku meeskonnaga liitunud Herol Riiberg.
Reedesel kohtumisel 11 meetri karistuslöögist sündinud ainsa värava sai kirja suvel Tuleviku meeskonnaga liitunud Herol Riiberg. Foto: Elmo Riig

Läinud reede õhtul sai Viljandi Tuleviku jalgpallimeeskond ühe klubi ajaloo märkimisväärsema võidu, kui alistas kodumurul 1:0 üheksakordse Eesti meistri ja mulluse hõbedaklubi Tallinna Levadia, kes hoiab teist kohta ka praeguses tabelis.

See võit pole suur ei skoori ega statistilise tähtsuse poolest, sest andis kõigest kolm punkti ja pealegi mitte oma lähikonkurendi vastu, küll aga on oluline sportlikus mõttes. Favoriidiseisuses Levadia tuli Viljandisse nagu sultan oma haaremisse – võtma seda, mis peaks kõigi loodusseaduste kohaselt talle kuuluma.

Levadia on aastate jooksul Tuleviku alistamisest halva ja rutiinse harjumuse kujundanud. Kogu oma ajaloo vältel on Viljandi meeskond Levadia esindusrivistust alistada suutnud kõigest ühel korral ja sedagi 14 aastat tagasi. Viimati lõi Tulevik Levadiale värava üksteist aastat tagasi, 2006. aasta juunis. Pärast seda on Tulevik pealinna klubi vastu nullile jäänud koguni 24 järjestikuses kohtumises, mis andsid tulemuseks 23 kaotust ning ühe väravateta viigi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles