Kuhjavere teatrikülast loodi legend

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Kuhjaveres peetud teatrikohvik oli 19. ja 20. augustil Kuhjaveres peetava külateatrite festivali sissejuhatuseks. Suurt elevust tekitasid seal Järvamaa Alburahva teatri näitlejad, kes esitasid legendi Kuhjavere külast.

Loo «Kuidas külamees endale teatri sai», oli kirjutanud Alburahva teatri dramaturg ja näitleja Küllike Veede. Selles näidendis võis ära tunda Kuhjavere külavanema Romeo Muki ja tema abikaasa, külaseltsi juhatuse liikme Urve Muki. Üks tegelane oli Kurat, kellel olid väga suured nõudmised.

Lisaks rääkisid Alburahva teatri näitlejad kaks lugu «Kuidas armastada kolme peaga lohet?» ja «Maailma kõige ilusam sõna». Nende kava täiendasid naljakate ja õpetlike lauludega Mae ja Juhan Trump Arukülast. Kohalikud perenaised pakkusid lisaks kohvile omavalmistatud küpsetisi ja suupisteid, mille müügist saadud tulu läheb teatrifestivali korraldamiseks. Tutvuda oli võimalik tänavuse festivali kavaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles