«Mulgikross» ootab külalisi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homme keskpäeval algavad Viljandimaal Holstre-Nõmme rajal «Mulgikrossi» võistlussõidud.
Homme keskpäeval algavad Viljandimaal Holstre-Nõmme rajal «Mulgikrossi» võistlussõidud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Homme Holstre-Nõmmel peetaval motokrossil pääsevad võistlussõitudesse vaid parematest parimad. Põhjus on lihtne: kõik korraga rajale ei mahu.

Nagu paljudel varasematel aastatel, on hommegi Holstre-Nõmmel peetavale

«Mulgikrossile» oodata tugevat rahvusvahelist motomeeste esindust. «Mulgikross 2011» korraldajate kinnitust mööda on eelregistreerunuid üle 250, aga kui paljud ajasõitudeks rajale tulevad, saab selgeks homme hommikul.

Ürituse peakorraldaja Tauno Tuula sõnul on registreerunute nimekirjas nagu ikka kõige rohkem soomlasi, kuid starti on oodata ka Eesti ja Läti kõvemaid sõidumehi ning esindatud on veel Leedu ja Venemaa.

«Kogemustele tuginedes võib osalejate hulgaks ennustada paarisadat,» lausus Tuula. Tema selgitust mööda pääseb eri masinaklassides kokku võistlema 120 ajasõitude nobedamat. Lisaks saab kuni 40 osalejat õiguse startida ühes lohutussõidus.

Võistlusklasse on «Mulgikrossil» kavas neli: noored alla 65 cm³ ja 85 cm³, MX2 ja MX Open. Kolmele suuremale on ette nähtud kolm võistlussõitu: esimene on pikem (20 minutit + kaks ringi), kaks lühemad (kaheksa minutit + kaks ringi). Pisemad osalejad teevad päeva esimeses osas kaks starti.

«Pole kahtlust, et võistlus tuleb põnev,» oli Tauno Tuula veendunud. «Eeldatavalt on kõige tihedam konkurents MX2 klassis,» ennustas ta. Klassis, kus tugevatele Läti ja Soome sõitjatele pakub konkurentsi eestlaste paremik, on kohalikul publikul põhjust kaasa elada Elary Talule, kelle sõitjanumber on 351.

Klassis MX Open on viljandimaalastel võimalik raja veerel poolehoidu näidata Jaanus Kovalile (number 69) ja Marko Heinmäele (71). Viljandi motoklubi sõitjaid on rajale oodata teisigi.

«Mulgikross 2011» kuulub Läänemeremaade karikavõistluste arvestusse ning on selle kolmas mõõduvõtt. Pärast Leedu ja Läti võistlust pole eestlaste seis võistkondlikus arvestuses kiita ning nagu kinnitas Tauno Tuula, peavad meie motosportlased võidukarika teenimiseks rajal korda saatma imetegusid.

Võistluspäev algab Holstre-Nõmmel homme kell 9 ajasõitudega. Esimene võistlusstart antakse kell 12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles