Festivali turvameeskonnal avapäeval suuri sekeldusi polnud

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Greete Palgi

Viljandi pärimusmuusika festivali esimene päev möödus turvafirma G4S hinnangul rahulikult. Algaval nädalavahetusel on aga oodata rohkem rahvast, mistõttu kordab festivali turvapealik Kristjan Saarik üle põhilised käitumisjuhised.

Esimesel päeval tuli turvatöötajatel pääslates sageli meelde tuletada, et klaastaara ja oma alkoholiga festivalialale ei lubata. Samuti ei tohi kaasa võtta lemmikloomi.

«Lastele soovitame kaasa anda või käe peale kirjutada vanema telefoninumbri,» ütles Saarik. Eelmiste aastate kogemus näitab, et rahva sees kipuvad lapsed kaduma minema. Telefoninumbri olemasolu võimaldab lapse vanematega kiiremini kokku viia. Kristjan Saarik rõhutas, et kui laps on eksinud, võib ta julgelt pöörduda esimese turvatöötaja poole, kes aitab tal vanemad üles leida. Festivalil on ka lastehoid ja -ala.

Avaliku korra rikkumised festivalialal on enamasti seotud alkoholijoobes isikutega. «Vägijookidega soovitame piiri pidada. Kui näete mõnda inimest, kes korda rikub ja teisi häirib, siis andke temast kindlasti turvameeskonnale teada,» ütles Saarik.

Viljandi on sel nädalavahetusel tunduvalt rahvarohkem ning seetõttu tasub festivalile sõites aega varuda ja kindasti tuleb järgida liikluskorraldusjuhiseid.

25. Viljandi pärimusmuusika festivalil turvalisuse tagamiseks teeb tööd 110 G4S Eesti turvatöötajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles