Soomes Kukkesid treeniv Paavo Nelke naudib talle usaldatud tähtsat ametit

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis kooli lõpetanud Paavo Nelke sammub oma treenerist isa jälgedes ning on asunud klubi tasandil juhendaja rolli Soome meistermeeskonnas. Tänavu kevadest on ta ka rahvusmeeskonna abitreener.
Viljandis kooli lõpetanud Paavo Nelke sammub oma treenerist isa jälgedes ning on asunud klubi tasandil juhendaja rolli Soome meistermeeskonnas. Tänavu kevadest on ta ka rahvusmeeskonna abitreener. Foto: Erakogu

​Viljandi spordikoolist välja kasvanud käsipallitreener Paavo Nelke, kes on mängijana seisnud Eesti koondise ja  HC Kehra, aga ka Soome tšempionide Turu Dennise ja Riihimäe Cocksi väravas, jätkab karjääri viimati nimetatud, tõlkes Kukkesid tähendavas klubis abitreeneri rollis.

Kui Paavo Nelkega maikuu alguses leheloo tarbeks kohtumist kokku leppisime, hoidis ta targu enda teada, et on Soome meistrivõistluste kõige magusamas faasis, täpselt enne finaalseeria algust abitreeneri kohalt vallandatud. «Jäin meeskonna omanikule ­tema muude probleemide tõttu lihtsalt risti ette ja nii ta teataski mulle ühel ­õhtul, et olen lahti lastud,» meenutas Nelke. «Ega ma sinna passima jäänud, vaid tulin Eestisse tulema. Jutud läksid aga kiiresti liikvele ja uueks hooajaks peatreenerit otsinud Helsingi IFK jõudis juba huvigi tunda.»

Klubivahetuseni asi siiski ei läinud, sest kuus päeva hiljem lahendati erimeelsused ja Nelke ennistati finaalseeriaks Cocksis ametisse. «Sain tööle tagasi veel paremate tingimustega, kui olid enne vallandamist,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles