Viljandi Aken ja Uks kasvatas mullu käivet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Akna- ja uksetootja, aktsiaseltsi Viljandi Aken ja Uks grupi mullune käive kasvas 11,1 protsenti, 84,4 miljoni euroni, kasum kahanes aga 54,4 protsenti, 561 000 eurole.

Kontsern taaskäivitas müügi Lätis ning alustas müüki Rootsis ning ettevõte näeb endiselt kasvuvõimalusi Norra ja Rootsi turul. Balti turgudel ettevõtte hinnangul langus peatus. Kogukäibest moodustas mullu eksport 84 protsenti, märkis ettevõte majandusaasta aruandes.

Viljandi Akna ja Ukse grupp jätkas mullu keskkonnahoiu investeeringute kava elluviimist ning tootmises mindi üle leedvalgustitele. Ettevõte investeeris 2016. majandusaastal 4,4 miljonit eurot.

Sel aastal näeb kontsern ette turgude stabiliseerumist. Tänavu käib projektlahenduste koostamine järgmiste investeeringute tegemiseks, et suurendada ettevõtte käibemahtu. Samuti on kontsernil kavandamisel protsesside automatiseerimisega seotud investeeringud ning ettevõte soovib parandada oma turupositsiooni pakkematerjalide sektoris.

Kontsernis töötas mullu keskmiselt 865 töötajat, kelle palgakulu oli 11,3 miljonit eurot. Töötajate arv kontserni hinnangul tänavu ei kasva.

Viljandi Akna ja Ukse gruppi kuuluvad Vauksa UAB, Suomen Ikkuna ja Ovi OY, Vivikoop AS, KEK Trading International AS, Akacija SIA, Vauksa SIA ja Viljandi VAU AB.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles