Viljandi haigla juhatuses alustab tööd kaks uut arsti

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PepsiCo Eesti Cheetose kampaaniaga tulnud annetuste toel saab Viljandi haigla sünnitusosakond Bilicocooni fototeki.
PepsiCo Eesti Cheetose kampaaniaga tulnud annetuste toel saab Viljandi haigla sünnitusosakond Bilicocooni fototeki. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi haigla nõukogu kinnitas kolmapäeval haigla juhatuse liikmeteks Katrin Kaarma ja Margus Annuki. Juhatuse esimehena jätkab Priit Tampere, senine juhatuse liige Enno Kase kandideeris küll uuesti, aga nõukogu teda ei valinud.

Katrin Kaarma roll juhatuse liikmena on koordineerida psühhiaatria ja sellega seonduvate valdkondade tööd ning Viljandi haiglas plaanib ta alustada septembri teisel nädalal.

Ta on lõpetanud Tartu ülikooli arstiteaduskonna ravi erialal ning omandanud Londoni ülikoolis magistrikraadi tervisepoliitika ja tervishoiu ökonoomika alal. Kaarma on töötanud nii tööinspektsiooni peadirektori kui sotsiaalministeeriumi terviseala asekantslerina, samuti Euroopa Komisjoni tervise ja tarbijakaitse direktoraadi eksperdina.

Ta on lõpetanud residentuuri psühhiaatria erialal ja  Viljandi haiglasse tuleb ta Põhja-Eesti regionaalhaigla psühhiaatri ametist.

Margus Annuk, kes alustab somaatilist ravi koordineeriva juhatuse liikme tööd 1. augustil, on lõpetanud Tartu ülikooli ravi erialal ning omandanud Uppsala ülikoolis doktorikraadi sisehaiguste ja nefroloogia erialal. Ta on töötanud Tartu ülikooli kliinikumis arsti-õppejõuna ning Uppsala ülikooli haiglas teadurina. Enne Viljandi haiglasse tulekut töötas ta konsultandina EGeen International Corporationis.

Nõukogu esimees, sotsiaalministeeriumi tervisesüsteemi arendamise osakonna juhataja Agris Koppeli sõnul ootab nõukogu uuelt juhatuselt läbipaistvust ja paindlikkust ning olemist riigile heaks partneriks aktiivravi, võõrutusravi, psühhiaatria ja erihoolduse arendamises. 

«Järgmistel aastatel ootavad Viljandi haiglat ees arengud nii teenustes kui patsiendikäsitluses. Välja on vaja töötada uus esmatasandi tervishoiu ja sotsiaalvaldkonna koostöömudel, milles perearstid, eriarstid, õed, hooldajad ning teised spetsialistid saaksid veelgi paremini panustada inimeste tervise hoidmisse ning taastamisse,» kirjeldas ta.

Senise juhatuse viieaastane ametiaeg lõpeb 31. juulil. Juhatuse esimehele Priit Tamperele tegi nõukogu ettepaneku uuel perioodil jätkata.

Senine juhatuse liige doktor Enno Kase, kes koordineeris Viljandi haigla ravitööd sihtasutuse loomisest 2002. aastal, jätkab Viljandi haiglas erialast tööd arstina. «Nõukogu tänab doktor Enno  Kaset  tugeva ja väärtusliku baasi loomise eest, millelt on arendustes hea edasi minna,» teatas Koppel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles