Muusikapeo sportlik osa koondub randa

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malle Meiessaar ootab kõiki huvilisi pühapäeval Viljandi randa aeroobikatundi.
Malle Meiessaar ootab kõiki huvilisi pühapäeval Viljandi randa aeroobikatundi. Foto: Marko Saarm / Sakala

Neljapäevast pühapäevani Viljandis peetava pärimusmuusika festivali ajal on traditsiooniliselt Viljandi linna ja spordisõprade abiga teoks saanud sportlikku laadi meelelahutuslikud ja võistlusmomendiga mõõduvõtud. Ka tänavu ootavad need huvilisi Viljandi järve äärsetel väljakutel ja vee peal.

Reede keskpäeval on järve paadisadama juures kavas «Folgi paadimehe» võistlus. Kell 12 algaval mõõduvõtul osalevad mees ja naine, kes kõige tavalisema sõudepaadiga läbivad etteantud võistlusmaa. Reeglid on lihtsamast lihtsamad: kõige kiirem võidab.

Laupäeval kell 11 on järveäärsetel spordiväljakutel kavas rannavõrkpalli- ja petangiturniir. Traditsioonilisele «Folgi volle» turniirile ootab võistluse peakohtunik Tauno Lipp segapaare ehk võistkondi, mille moodustavad mees ja naine. Veidi kohendatud vollemäärstikku tutvustatakse enne algust kohapeal.

Samal ajal ehk kell 11 mängitakse rannaväljakul «Folgi petanki» ning sealgi on kavas mõõduvõtt paaridele. Mõlemale turniirile registreeritakse osalejaid enne algust kohapeal.

Pühapäeval saab jätku kõigile huvilistele mõeldud tasuta aeroobikatund. Osalejaid oodatakse järveäärsetele korvapalliväljakutele kell 12 ning seekord on juhendajaks Malle Meiesaar.

«Pühendume siis seekord pärimusmuusika festivalile ja nimetame tundi folkaeroobikaks. See tähendab seda, et kasutame rahvamuusika töötlusi ja osaliselt ka rahvatantsu sammustikku,» andis Malle Meiesaar selgitust ning lisas, et kuhugi ei kao ka tunni sportlik osa ning kogu kava on nagu ikka lihtne ja kõigile kaasategemiseks jõukohane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles