Ugala tiiki ähvardas kadumine

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Sakala fotograaf eile kella 15 ajal vee alt väljaulatuvat truupi pildistas, kostis selle seest kõva kolkimist, sest töömehed olid ametis laudade vahetamisega.
Kui Sakala fotograaf eile kella 15 ajal vee alt väljaulatuvat truupi pildistas, kostis selle seest kõva kolkimist, sest töömehed olid ametis laudade vahetamisega. Foto: Elmo Riig

Selle nädala algul hakkas Ugala tiigist vesi suure hooga välja voolama. Teisipäeva lõunaks oli veetase langenud 20 sentimeetri võrra ja samasuguse tempoga alanemine ka jätkus.

Esimene kiire uuring näitas, et ülevoolu regulaatoris olid purunenud mõned lauad ja prussid ning tiigi päästmiseks oli vaja kiiresti leida töömehed, kes lagunenud puitosa välja vahetaksid.

Linna majandusameti juhi Toivo Lõhmuse sõnul leiti töömehed kolmapäeva lõunaks. Ta avaldas lootust, et juba täna hommikuks on leke kõrvaldatud. «See on ohtlik töö, mida tuleb teha osaliselt vees,» sõnas Lõhmus. Et laudu ja prusse vahetada, pidid töömehed ronima ülevoolutruubi sisse ning tegutsema seal väga kitsastes tingimustes. Lekke kõrvaldamine läheb linnale maksma ligi 500 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles