Tulevased esmakursuslased on valmis korterit otsima ukselt uksele käies

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taamal näha olev Väike tänav 6 ühiselamu pakub öömaja 62 tudengile. Praeguseks on sealsed kohad täis ja tudengid peavad endale elupaiga mujalt leidma. See, kus kass peavarju saab, pole teada.
Taamal näha olev Väike tänav 6 ühiselamu pakub öömaja 62 tudengile. Praeguseks on sealsed kohad täis ja tudengid peavad endale elupaiga mujalt leidma. See, kus kass peavarju saab, pole teada. Foto: Elmo Riig

Tänavu asub kultuuriakadeemiasse õppima 188 esmakursuslast, kellest julgelt rohkem kui pooled tulevad siia teistest linnadest. Ühiselamu pakkus peavarju 42-le, kuid ülejäänud peavad endale elupaiga ise leidma. See ei ole tulevaste tudengite sõnul väikelinnas sugugi lihtne ülesanne.

Tänavu alustab kultuuriakadeemias esmakursuslasena 161 rakenduskõrghariduse omandajat ning 27 magistranti. Kultuuriakadeemia õppe- ja arendusdirektor Tuulike Kivestu märkis, et julgelt üle poole neist tuleb õppima väljastpoolt Viljandit ja vajab siin elupaika.

Ta ei ole seni kuulnud, et keegi tudengitest päris peavarjuta oleks jäänud ja ööbimismurega ei ole keegi ka kooli poole pöördunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles