Ekstreemspordituusad asuvad tuurile

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi skate-parki jõuvavad Eesti ekstreemspordituusad 10. augustil.
Viljandi skate-parki jõuvavad Eesti ekstreemspordituusad 10. augustil. Foto: montaaž

Tuntud Eesti ekstreemsporditähed suunduvad 3.–11. augustini üleriigilisele trikiparkide ringreisile «KeerdTrepp Tuur 2017», et tutvustada huvilistele rula-, trikiratta- ja tõukerattasõitu. Viljandi skate-parki jõuvavad ekstreemspordituusad 10. augustil.

Esimest korda teoks saav tuur algab Narvast ning rändab veidi enam kui nädala ajaga läbi Rakvere, Viimsi, Valga, Tartu, Viljandi ja Pärnu. Tuuri peatuspaikades on kavas töötoad, võistlused ja demonstratsioonesinemised, igas linnas umbakudu kella 13–17. Osavõtt on kõigile tasuta.

Igas linnas kohtub publiku ja ekstreemspordisõpradega igati andekas ja laiahaardeline meeskond, kuhu kuuluvad neli nimekat Eesti oma ala tegijat: suurimatel Eesti võistlustel «Simple Session» ning «Kuldrula» silma paistnud rulataja Romario Siimer, maailmas kuulsust koguv Eesti edukaim tõukerattur ning tänavuse MM-i pronks Roomet Säälik, «Simple Sessionil» edukas ning äsja «Kuldrulal» teise koha saanud BMX-rattur Talis Viirpalu ning tõukerattainstruktor-päevajuht Mikael Parman.

Tuur on mõeldud eelkõige skate-pargi spordialadest huvitatud algajatele ning nende vanematele, ent oodatud on juba ka kogenumad harrastajad. Kohapeal saavad kõik huvilised tuuri meeskonnaga tutvuda, nende oskusi imetleda ning panna kõrva taha kasulikke nippe oma trikipagasi täiendamiseks. Kohalikke sõitjaid ootavad ees lõbusad mõõduvõtmised ja võistlused, kus tunnustatakse kõiki osalejaid ja premeeritakse eriti tublisid pingutajaid. Töötubades saavad noored õpetust lisaks trikkidele ka spordialade asisema ja tehnilisema poole pealt: kuidas hooldada oma sõiduriista, kuidas valida vahendeid ning kuidas treenida. Jagatakse ka kasulikku teavet treeningvõimaluste ja -paikade kohta.

«KeerdTrepp Tuur» tahab suurendada noorte ja laste teadlikkust ekstreemspordialadest, andes neile innustust aladega tegelemiseks ning seda soost ja vanusest hoolimata.

Lisaks tuntud sõitjatele toob tuur skate-parkidesse ka midagi püsivamat: igasse toimumiskohta jääb päevasest möllust mälestuseks maha uus obstaakel, millel kõik alustavad ja juba kogenud trikitajad saavad tulevikus oma oskusi lihvida.

Viljandi trikipargis algab üritus 10. augustil kell 13.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles