Ratturid tegid olümpiafestivalil võimsa temposõidu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgrattakoondise vormis sõidavad noorte olümpiafestivalil Viljandi noormehed Erki Laanemäe (vasakul) ja Toomas Vool (paremal) ning narvalane Gleb Karpenko.
Eesti jalgrattakoondise vormis sõidavad noorte olümpiafestivalil Viljandi noormehed Erki Laanemäe (vasakul) ja Toomas Vool (paremal) ning narvalane Gleb Karpenko. Foto: Eesti Olümpiakomitee

Ungaris Györis peetaval Euroopa noorte olümpiafestivalil olid teisipäeva õhtul stardis jalgrattasportlased, kes võtsid mõõtu 10 kilomeetri eraldistardist sõidus. Stardis olid ka Viljandi klubi noormehed Erki Laanemäe ja Toomas Vool.

Eestlastest tegi parima tulemuse narvalane Gleb Karpenko, kes võitis pronksmedali. 97 startinu seas sõitis Erki Laanemäe 13. kohale ajaga 13.48,48 ja Toomas Vool 38. kohale tulemusega 14.12,46.

Kuldmedali sai ajaga 13.12,35 taanlane William Blume Levy, hõbeda sakslane Michel Hessmann (13.17,43) ja pronksmedali Eesti koondislane Gleb Karpenko ajaga 13.18,32.

16-aastase narvalase võidetud medal on Eesti jalgrattasportlastele Euroopa noorte olümpiafestivalilt läbi aegade teine. Esimese võitis 2003. aastal samal distantsil toona samuti 16-aastane Tanel Kangert, kelle medal oli ka pronksikarva.

Jalgratturitel on Györis neljapäeval kavas 71,8 kilomeetri grupisõit. Kolmapäeva õhtul paneb end olümpiafestivalil proovile kolmaski Viljandist pärit sportlane: kergejõustiklane Enrico Hänilene võistleb odaviskes.

Iga kahe aasta tagant korraldataval Euroopa noorte olümpiafestivalil saavad osaleda sportlased vanuses 14–18 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles