Rong peatub Vabaduse platsil

Hans Väre
, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Edelaraudtee bussid, mis raudtee remondi tõttu rongisõitjaid Türilt Viljandisse veavad, peatuvad eilsest ka Viljandis Vabaduse platsi bussipeatuses.

Raudteekompanii hakkas kliente bussidega vedama nädal tagasi. Nii nagu rongiga sõitjaid ikka, võeti inimesi peale ja lasti maha ainult vaksalis, kuid õnnetuseks ei sobinud rongibusside saabumis- ja väljumisajad sageli linnaliinide graafikuga.

Edelaraudtee asendussõidukite bussijaamas peatumise vastu oli kategooriliselt maanteeamet, kelle hinnangul oleks see olnud ebaõiglane bussifirmade vastu. Küll aga lubas ameti ühistranspordi osakonna juhataja Ingmar Roos kaaluda võimalust teha lisapeatus Vabaduse platsil.

Eilsest alates saavadki sõitjad südalinnas nii-öelda rongile minna ja sellelt maha tulla. Kava kohaselt jõuavad Viljandisse tulevad asendusbussid Vabaduse platsile minut enne kui vaksalisse ja väljuvad sealt minut hiljem.

«Praegu näib, et selle lahendusega ollakse rahul,» lausus Edelaraudtee müügijuht Annemari Oherd.

Ta möönis, et paljud kunded on lubanud pikenenud sõiduaja pärast raudteefirma teenusest loobuda, aga kui palju sõitjaid vähemaks jääb, on nädala põhjal veel vara öelda.

Edelaraudtee ootab inimestelt tagasisidet, kuidas asendustransporti paremaks muuta, ja mai lõpul, kui raudteefirmadel on niikuinii sõiduplaanide korrigeerimise aeg, viiakse soovitused võimaluse korral ellu.

Türi—Viljandi lõigu remont peaks valmis saama tuleva aasta veebruaris.
«Praegu võib Türi ülesõidukohast Viljandi poole vaadates näha päris kaelamurdvat kraavi,» kirjeldas Oherd raudtee seisukorda. «Samal päeval, kui rong ära jäi, löödi kopp maasse ja kang takkapihta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles