Tony Nõu üllatas ennastki

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandlane Tony Nõu on koos oma treeneri Valter Espega teinud väga tublit tööd. Itaalias lõppenud U-20 vanuseklassi Euroopa meistrivõistlustel värskendas sportlane 400 meetri jooksus kolmel korral Eesti juunioride rekordit ning teenis tiitlivõistlustel kõrge neljanda koha.
Viljandlane Tony Nõu on koos oma treeneri Valter Espega teinud väga tublit tööd. Itaalias lõppenud U-20 vanuseklassi Euroopa meistrivõistlustel värskendas sportlane 400 meetri jooksus kolmel korral Eesti juunioride rekordit ning teenis tiitlivõistlustel kõrge neljanda koha. Foto: Eesti Kergjõustikuliit (Facebook)

​Läinud nädala lõpul Itaalias Grossetos Carlo Zecchini nimelisel olümpiastaadionil võimsaid aegu näidanud viljandlane Tony Nõu täitis sätitud sihid topelt ning lõpetas juunioride Euroopa U-20 klassi meistrivõistlused kolme rekordiuuenduse ja kõrge neljanda kohaga.

18-aastane jooksutalent postitas pärast 400 meetri jooksu finaali oma Facebooki seinale järgmised read. «Sõnad ei kirjelda mu tundeid. Kurb, et kolmas koht jäi 0,01 sekundi kaugusele, aga ma olen õnnelik kõige eest, mida olen saavutanud nende kahe ja poole aasta jooksul.» Südamlikule sissekandele on lisatud tänusõnad kõigile abilistele, eeskätt treener Valter Espele, perele, sõpradele ja kõigile, kes on temasse uskunud.

Esmaspäeval, mil üliedukas Eesti juunioride kergejõustikukoondis alustas teed Itaaliast kodu poole, kordas Tony Nõu rahulolevalt, et on äärmiselt õnnelik. «Minu peamine eesmärk nendel võistlustel oli joosta 400 meetrit alla 47 sekundi. Olin poolfinaali järel ülimalt õnnelik ja rahul, finaal tuli juba puhtalt hea emotsiooni pealt,» kõneles noormees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles