Linn otsib remondiraha

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kultuurimaja suleti remondiks eelmise aasta mais.
Viljandi kultuurimaja suleti remondiks eelmise aasta mais. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi kultuurimaja remontida soovivaid ehitajaid kontrollides avastasid linnaametnikud, et odavaima pakkumise teinud firma paberid pole korras, ning nüüd on favoriidiks tõusnud kohalik osaühing Silindia.

Linna majandusameti peaspetsialisti Priit Vihuri sõnul polnud rahaliselt parima pakkumise teinud Tartu firma Eviko esitanud nõuetepärast dokumenti maksuvõlgnevuste puudumise kohta. Sellele eksimusele viidates jäeti Eviko kõrvale ning valitakse kohalike ettevõtete Silindia ja Pärlini ning Tartu Ehituse vahel.

Eviko juhataja Kaimo Sepp oli eile pärastlõunal Viljandi linnajuhtide otsusest kuuldes hämmingus. «Meil ei ole mingeid maksuvõlgnevusi ja seda on lihtne kontrollida,» lausus ta. Samas nentis juhataja, et kuuleb linnavalitsuse otsusest esimest korda ega oska seetõttu juhtunut kommenteerida.

Allesjäänud kolmest firmast on odavaima hinna esitanud Silindia, kes võitis ka eelmise pakkumise. Toona pidas linnavalitsus pakkumisi liiga kalliteks ja lükkas need kõik tagasi. Silindia nüüdne pakkumine on juulis tehtuga võrreldes aga enam kui viiendiku võrra kallim.

Viljandi vastne linnapea Loit Kivistik nentis, et selline hind oleks linnakassale väga kurnav ja seetõttu on alustatud läbirääkimisi siseministeeriumiga, otsimaks kultuurimaja ehitusele lisaraha.

Linnajuhtide ettepanek on suunata osa lauluväljaku remondiks mõeldud rahast kultuurimaja ehituseks. Mõlemale ehitusele saadakse euroabi ühest ja samast programmist ning seda jagab Eesti valdade ja linnade vahel regionaalminister. «Saatsime Siim Kiislerile palve ja loodame sel nädalal vastuse saada,» selgitas Kivistik.

Lauluväljak saaks plaani õnnestumise korral praegu kavandatust tagasihoidlikumad olmeruumid.

Kui minister linna plaaniga nõusse jääb, tahaksid linnajuhid parima pakkumise välja valida ja ehitajaga lepingu sõlmida võimalikult kiiresti. Kui ministri vastus on eitav, tuleb linnavalitsusel arutada, kuidas edasi toimida.

«Venitamine läheks komejandiks,» tunnistas Kivistik, analüüsides võimalust, et ka praegune riigihange võidakse tühistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles