Suislepas õpivad ja esinevad harrastusnäitlejad

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alburahva teatri harrastusnäitlejad enne täna antud etendust «Sangadega saunamees».
Alburahva teatri harrastusnäitlejad enne täna antud etendust «Sangadega saunamees». Foto: Kamilla Selina Lepik

Suislepa rahvamaja võõrustab Eesti harrastusnäitejuhte ja -näitlejaid, kes peavad seal 21.–30. juulini suvekooli.

Korraldaja, Eesti näitejuhtide teatritrupi juhatuse esimehe Ruth Grünthali sõnul on isekeskis kokku tuldud igal suvel ja seekordne suvekool on juba 22.

Korraldaja luges kokku, et Suislepas näitab ja lihvib oma oskusi 13 harrastusteatrit.

«Meie eesmärk on koolitus. Keegi meist pole näitlemist õppimas käinud, teeme seda muu töö kõrvalt,» lausus Grünthal, kes ise töötab Kohila Vineeris finantsjuhina.

Varasematel aastatel on suvekooli lõpuks valminud professionaalse lavastaja käe all suur lavastus. Seekord otsustati tema sõnul teha teisiti.

«Vaatame iseenda tehtud etendusi ja kuulame professionaali tagasisidet,» ütles Grünthal. «Lisaks on spetsialistide käe all kavas töötoad. Näiteks järgmise nädala teisipäeval ja kolmapäeval tuleb juhendama elukutseline näitleja Heino Seljamaa. Teisipäev on ühtlasi pühendatud Abjale.»

Harrastusteatrite etendusi Suislepa rahvamajas on võimalik vaatama tulla kõigil huvilistele.

Täna, laupäeval oli kavas «Teie jumal» Tornimäe näiteseltsilt, «Sangadega saunamees» Alburahva teatrilt ja «Rong väljub hommikul» Kuimetsa harrastusteatrilt Idu.

Pühapäeval etendub kell 16 «Vapper keefir» Pärnjõe rahvamaja näitetrupilt ja kell 19 «Räägime armastusest... ja millestki veel» Suure-Jaani näitetrupilt Tegeltkah.

Copy
Tagasi üles