Lapsed tunnevad end järvevees kui kalad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi rannas hullavad lapsed oskavad rannavalvurite sõnul üldjuhul hästi ujuda ning püsivad suplejatele ettenähtud alal.
Viljandi rannas hullavad lapsed oskavad rannavalvurite sõnul üldjuhul hästi ujuda ning püsivad suplejatele ettenähtud alal. Foto: Kamilla Selina Lepik

​Viljandi rannavalvurite sõnul põngerjate ujumisoskuse pärast muretsema ei pea. Rannavalvur Andres Tamme kinnitusel oskavad lapsed ujuda üllatavalt hästi.

«Päris paljud lapsed teavad, kuidas vees käituda, ja õpetavad vahepeal mindki,» sõnas Tamm. Nii Viljandi kui Paala järve rannas korda pidav valvur rääkis, et juba üsna väiksed lapsed oskavad ujuda ja tunnetavad oma piire hästi. Tihti räägivad nad rannavalvuriga enne vetteminekut läbi, kui kaugele nad ujuda võivad.

Paala järve rannavalvur Eliza Helene Hüvila nimetas laste ujumisoskust rahuldavaks. Tema sõnul saavad lapsed hakkama, tunnetavad enamasti oma piire ja liiga sügavale ei kipu. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles