Et laul puudutaks inimese hinge

, muusikaõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Sinfonietta ja sopran Arete Teemets
Eesti Sinfonietta ja sopran Arete Teemets Foto: Jaan Männik

5. juulil kuulsin professor Toomas Siitanit Klassikaraadios teatamas, et Haapsalus algab Eesti kõige tähtsam vanamuusika festival. Jäin mõttesse. Kui Haapsalu oma on kõige tähtsam, siis missugune on Viljandi samalaadse ürituse koht meie muusikamaastikul?

Kindel ja muutumatu on fakt, et meie festival on Eestis vanim: alguse saanud juba 1982. aastal. Selle pika aja jooksul on olnud perioode, kui siinsete vanamuusika päevade teatraalsed muusikalised etendused on äratanud tähelepanu kogu Eestis. Viimastel aastatel näeme Viljandi festivali muutumist kammerlikumaks, oluliseks eeskätt kohalikele muusikahuvilistele. Ja see pole sugugi vähetähtis. Ühe nädalaga võib Viljandis kätte saada sellise koguse parimas esituses head muusikat, mida pole siin võimalik nautida kogu hooaja vältel.

Sel aastal olid kontserdid esimest korda viidud ühise pealkirja alla «Laul läbi sajandite» ning see on igati hea mõte – on ju laul vanim musitseerimise vahend ja sellel põhineb kogu helikunst.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles