Kõo valla lehmad panevad aasta pärast autod sõitma

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügisel saab valmis kaks ringikujulist hoidlat, kus lehmalägast, sõnnikust ja rohumassist biometaani kääritatakse.
Sügisel saab valmis kaks ringikujulist hoidlat, kus lehmalägast, sõnnikust ja rohumassist biometaani kääritatakse. Foto: Elmo Riig

Kõo valla lehmad ei piirdu järgmisest aastast enam ainult piima ja liha andmisega, vaid panevad ka autod sõitma. Ühe lehma aastasest sõnnikust piisab, et üks auto saaks läbida 8000 kilomeetrit.

Koksvere külas Siimani farmis täie hooga käiv biometaani tootmise kompleksi ehitus peaks sügiseks lõppema ja juba järgmisel suvel hakatakse seal lehmalägast mootorikütust tootma. Projekti eestvedajad usuvad biometaani kui tähtsa energiaallika tulevikku eeskätt selle odava hinna ning keskkonnasäästlikkuse tõttu.

Tootmiskompleksi ehituse alustamiseks löödi Siimani farmi õuel kopp maasse 15. aprillil. «Praegu käivad betoonitööd ja ehitaja on ilusti graafikus,» ütles projekti vedava osaühingu Biometaan juhatuse liige Urmas Kalda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles