Repliik. Sõnavabadus peopesal

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Eduard Salumäe
Karl-Eduard Salumäe Foto: Elmo Riig / Sakala

«Ma ei kiida heaks, mida te ütlete, aga ma kaitsen surmani teie õigust seda öelda,» kõlab üks suurele mõtlejale Voltaire’ile omistatav lause.

Vahel tekib tunne, et too sõnavabaduse olemuse otsekui peopesale panev mõte võiks olla üleval linnaliinibussides, avalike tualettruumide ustel ja mujal kõigile nähtavates kohtades, sest inimestel näikse sõnavabaduse põhimõte teadlikult või tahtmatult meelest ära minevat.

Ilmselt ei nõustu valdav enamik eestlasi nädalapäevad tagasi Sirbis ilmunud arvamusartikliga, milles rünnati laulupidude traditsiooni (autori jätan ma siinkohal sihilikult nimetamata). Aga EKRE riigikogu fraktsiooni sellekohane avalik pöördumine kultuuriminister Indrek Saare poole keerab vindi teistpidi üle. Sedastus, et Eestis on sõnavabadus, ei ole valvevastus, nagu EKRE seda nimetab, vaid vankumatu põhimõte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles