Müüri konserveerimisega takistatakse turnijaid

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhani Lumera sõnas, et suuremad tööd peaksid folgiks valmis olema, sedasi ei pea inimesed varisevate kivide pärast muretsema.
Juhani Lumera sõnas, et suuremad tööd peaksid folgiks valmis olema, sedasi ei pea inimesed varisevate kivide pärast muretsema. Foto: Elmo Riig

Eile käis Viljandi lossimägedes Teisel Kirsimäel agar müüritöö. 

Osaühingu Maakivist töödejuhataja Juhani Lumera ütles, et pihta hakkasid nad eelmisel nädalal ning suurem osa peaks tehtud valmis selle nädala lõpuks. «Väike osa jääb võib-olla pärast folki veel teha,» oletas Lumera. Põhilised tööd, mida müüri juures tehakse, on seotud konserveerimisega. Lumera ütles, et  varisemisohtlikud kohad kindlustatakse ning tehakse ka juurdeladu, et raskendada inimeste turnimist müüril. 

Eile oli ilm pilves ja pigem jahe, mis oli Lumera sõnul ideaalne töötamiseks. 

«Paar päeva saime kõvasti vihma kaela, siis ehitasimegi varikatuse peale,» ütles ta. Ka põletav päike pole müüritöödeks hea, sest siis hakkab kiiresti palav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles