Linnuvaatleja ennustab, et korralik suvi jääbki tulemata

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heino Luige esikus ootab kahes pesas toitu neli pääsupoega. Peremees loodab väga, et nad suudavad lennuvõimeliseks kasvada.
Heino Luige esikus ootab kahes pesas toitu neli pääsupoega. Peremees loodab väga, et nad suudavad lennuvõimeliseks kasvada. Foto: Kamilla Selina Lepik

​Karksi valla Kaali küla Luige talu peremehe Heino Luige kodus on tänavu suisa 16 pääsukesepesa, aga poegi kipub lennuvõimeliseks vähe sirguma ning peremehe arvates on see jaheda ilma süü. 

Enamik pesadest on elumaja küljes, mitu neist tuulekodades, kus linnud Heino Luige heldinud pilgu all edasi ja tagasi lendavad. Nad on peremehe sõnul suisa nii julged, et võiksid vabalt tuppa lennata, kui uks lahti oleks. Toa­ukse asemel on neile aga suvi läbi sisse- ja väljalennuks avatud esikuuks. 

Peremehe sõnutsi oli üsna mitmes pesas kevadel poegi, aga juuli hakul, kui ilmad külmemaks kippusid ja toidunappus kätte tuli, hakkasid vanalinnud järeltulijaid pesast välja heitma. «Ennast vanad linnud nälga ei jäta,» lausus ta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles