Puuluup esineb Euroopale

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puuluup Aparaaditehase taskupargi avamisel.
Puuluup Aparaaditehase taskupargi avamisel. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

19.–22. juulini kestab Tšehhimaal Český Krumlovis 38. EBU (European Broadcasting Union) folkfestival. Eestit esindab tänavu festivalil postfolkduo Puuluup.

Ramo Teder ja Marko Veisson musitseerivad Hiiu kanneldel ja laulavad. Puuluubi kontsert on Český Krumlovi Arenal täna. Kahel festivalilaval astub tänavu üles 22 esinejat ja ansamblit 19 maalt, nende hulgas Kjorstadi vennad Norrast, Pengetös Trio Ungarist, Loyko ja Quintet Valday Venemaalt, Vent Negru Šveitsist ja La Banda Morisca Hispaaniast. Kõiki EBU Folkfestivali kontserte saab kuulata Klassikaraadios tänavu augustikuus.

1980. aastal alguse saanud Euroopa Ringhäälingute Liidu folkfestival on igal aastal erinevas riigis sealse suurima folkfestivali osana. Kontserdid salvestab korraldava riigi ringhääling ning iga kontserti vahendab keskmiselt 20 suure kuulajaskonnaga raadiojaama kogu maailmas.

Lisaks Euroopa publikule saavad kontsertidest raadio vahendusel osa Ameerika, Kanada, Uus-Meremaa, Austraalia ja Lõuna-Korea raadiokuulajad, kokku mitu miljonit inimest. Mullu oli EBU folkfestival Eestis Viljandi pärimusmuusika festivalil.Varasematel aastatel on Eesti muusikud osalenud EBU festivalil kaks korda: Mari Kalkuni ansambel 2012. aastal Segovias ja Maarja Nuut 2015. aastal Krakowis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles