«Inglid Ameerikas» jõuab kinolinale

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Russell Tovey («The Pass») ja James McArdle («Star Wars. Jõud tärkab»).
Russell Tovey («The Pass») ja James McArdle («Star Wars. Jõud tärkab»). Foto: Forum Cinemas

Forum Cinemas näitab juuli lõpus kahel järjestikusel neljapäeval auhinnatud kaheosalist lavastust «Inglid Ameerikas», mille peaosas on muu hulgas Hollywoodi filmides Ämblikmeest kehastanud ja ka Oscarile nomineeritud Andrew Garfield.

Lavastus räägib Ameerika 1980. aastate keskpaigast, kui newyorklased püüavad aidsi kriisi ja konservatiivse Ronald Reagani valitsuse küüsis toime tulla elu ja surma, armastuse ja seksi, taeva ja põrguga. Omamoodi veidraks, kuid säravaks nimetatud lavastuses kehastab Andrew Garfield aidsihaiget ja hirmul Prior Walterit, kelle elutoa laest kukub ootamatult läbi ingel.

The Telegraph annab oma arvustuses lavastusele maksimumpunktid. Teatrikriitik Dominic Cavendish nimetab Garfieldi tegelaskuju hädist ja meeleheitest värisevat olekut ning teiste näitlejate esitust ülimalt viimistletuks dramaatiliseks maratoniks.

Tony Kushneri kaheosalise näidendi uuslavastuse autor on Olivier` ja Tony auhinna laureaat Marianne Elliott («Kentsakas juhtum koeraga öisel ajal» ja «Sõjaratsu»).

«Inglid Ameerikas, osa 1. Aastatuhande lõpp» otseülekanne Londoni Kuninglikust Rahvusteatrist algab Viljandi Centrumi kinos neljapäeval, 20. juulil kell 21. Teist osa saab näha samuti otseülekandes 27. juulil kell 21. Lavastus on inglise keeles ja ingliskeelsete subtiitritega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles