Juhtkiri. Rongilinn Viljandi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Pärnust saab Haapsalu. Esmaspäeval sai teatavaks, et ületulevast aastast rongid suvepealinna ei sõida. See saatus tabas Haapsalu juba rohkem kui 20 aastat tagasi. Nagu Pärnu maavanem Kalev Kaljuste ajakirjanduses täheldas, sündis valitsuse otsus sulgeda Lelle–Pärnu raudteelõik samal kuupäeval, mil 1981. aastal hakkasid rongid Tallinnast Pärnu ja Mõisaküla kaudu Riiga sõitma.

Paradoksaalsel kombel kipub Eestis kehtima seaduspära, et mida kiirem ja mugavam rong on, seda vähem on linnu, kuhu sellega sõita saab. Ajal, mil raudruunad loksusid Maarjamaal mööda kitsarööpmelisi teid, oli raudteedevõrgustik praegusega võrreldes hoopis tihedam. Autode levik on teinud oma töö.

Tõsi, plaanide kohaselt jääb Pärnu rongita vaid seitsmeks aastaks. Seejärel peaks juba valmis olema Rail Baltic, mis tõstab Tallinna ja Pärnu raudteeühenduse uuele tasemele. Ent kuniks kiirraudteed pole, kuulub Viljandi nende valitud Eesti linnade hulka, kellel on rongiühendus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles