Avatud talusid aitavad leida kaks tasuta nutirakendust

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LiveTeam äpp on üks nutirakendustest, mis aitab avatud talude päeval leida osalevaid talusid.
LiveTeam äpp on üks nutirakendustest, mis aitab avatud talude päeval leida osalevaid talusid. Foto: Kuvatõmmis

23. juulil ees ootaval avatud talude päeval osalevaid talusid aitavad leida nutirakendused LiveTeam ja Navicup.

«Avatud talude päeval ootavad külla rekordiliselt ligi 280 talupidamist ja põllumajandustootjat,» ütles avatud talude päeva projektijuht Karolin Lillemäe maaeluministeeriumist. Selleks, et avatud talusid lihtsamalt üles leida, saab valida kahe tasuta nutirakenduse vahel.

Mobiilirakenduste abil saavad osalejad lasta ennast soovitud kohta juhatada. «Eestimaine nutitelefoni äpp LiveTeam võimaldab orienteeruda talust talusse ning sama ajal sõpradega mugavalt suhelda ja infot jagada, Navicupi kaudu saab lisaks statistikat, kus kui palju rahvast käinud on,» tutvustas Karolin Lillemäe kaht mobiilset abilist.

Avatud talude päevale aitavad kohale jõuda ka tasuta bussid. 23. juulil väljub Tallinnast, Tartust, Pärnust, Viljandist ja Rakverest üheksa bussi, kus kokku on istekohti 450 inimesele. Veel on viimaseid tasuta kohti bussidele Lääne-Virumaal ja Viljandimaal.

Kes tahab avatud talusid paberkaardilt otsida, leiab need Olerexi ja Alexela suuremates tanklapoodidest ning Rimist.

23. juulil on kolmas üle-eestiline avatud talude päev, millel osaleb kokku ligi 280 talu ja põllumajandustootmist. Huvilised saavad näha nii suuri farme kui ka väiksemaid talusid, tänapäevast põllumajandustehnikat ja väiketööstusi, loomi ja taimi. Kohapeal saab maitsta ehedat talutoitu ja osta kaasa kohalikke tooteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles