Alanud nädala ilm tuleb hoovihmadega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Ilmateenistuse andmeil on alanud nädalal oodata hoovihmadega ilma, nädala teisel poolel võib sooja tulla üle 20 kraadi.

Teisipäevast neljapäevani määrab ilma madalrõhuala edelaserv, mis päev-päevalt nõrgeneb. Samal ajal tugevneb Läänemere kohal kõrgrõhuvöönd, mis veidi ida poole nihkub. Eestis hoovihma võimalus ja leviku ulatus päev-päevalt väheneb.

Reede päeval läheneb Läänemere lõunaosast madalrõhulohk. Kas selle vihmapilved jõuavad Eestisse reede päeval või alles laupäeva öösel, on veel lahtine. Kui kõrgrõhuala osutub tugevamaks, püsib sajuta ilm veel ka reedel.

Teisipäeva öösel sajab kohati ja päeval laialdaselt hoovihma, on äikest. Puhub mõõdukas edela- ja läänetuul. Sooja on öösel 8–14, päeval 16–20 kraadi.

Kolmapäeva öösel sajab kohati ja päeval mitmel pool hoovihma. Puhub valdavalt mõõdukas lääne- ja loodetuul. Sooja on öösel 8–14, päeval 16–20 kraadi.

Neljapäeval hoovihma võimalus väheneb, kuid püsib Ida-Eestis üle 50 protsendi. Puhub nõrk läänekaare tuul. Sooja on öösel 7–13 kraadi, sisemaal langeb temperatuur kohati 5 kraadini, päeval tuleb sooja 17–20 kraadi.

Reede öö on sajuta, päeval suureneb hoovihmavõimalus 30 protsendini. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Sooja on öösel samuti 7–13, sisemaal langeb temperatuur kohati 5 kraadini, päeval tuleb sooja 17–22 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles