Ehitajate hinnasoovid tulevad linnajuhtidele halva üllatusena

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leola tänav 12a sotsiaalmaja renoveerimine läheb peaaegu 70 000 euro võrra kallimaks, kui algul oli planeeritud. Töö eest tuleb maksta 245 396 eurot.
Leola tänav 12a sotsiaalmaja renoveerimine läheb peaaegu 70 000 euro võrra kallimaks, kui algul oli planeeritud. Töö eest tuleb maksta 245 396 eurot. Foto: Kamilla Selina Lepik

​Viljandi linnajuhtidel on tulnud sel suvel ehitusi tellides neelata alla mitu mõru pilli, sest hinnapakkumised on osutunud arvatust palju kallimaks.

Mais kukkus Viljandi järve äärse terviseraja ehituseks korraldatud riigihange läbi, sest ainsa töö vastu huvi ilmutanud ettevõtte pakutav hind oli eeldatust peaaegu kaks korda kõrgem, 54 143 eurot. Uueveski jalgraja uuendamine, mis pidi esialgu maksma 30 000 eurot, vajab projekteerija hinnangul rohkem kui 85 000 eurot. Leola tänav 12a sotsiaalmaja renoveerimise hankel oli pakkujaid kaks. «Esimese etapi jaoks nähti ette 180 000 eurot, aga hanke järel saime pärast tuliseid läbirääkimisi leppele summas, mis ikkagi ületab selle peaaegu 70 000 euroga,» rääkis Viljandi majandusameti juhataja Toivo Lõhmus.

Linnajuhid ise näevad, et juhtunu põhjuseks on kas linnaametnike kehv töö eelarvestamisel või on hinnad kõrgele viinud ehitusbuum.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles