Paisjärvel tasuti kolme aasta vanune tänuvõlg

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui Rait Mõttus oli vanast uksest tehtud paadiga Abja paisjärve keskel saarele tiiru peale teinud ja enne konkurente tagasi kaldale jõudnud, teadis ta, et peab uuesti veele minema ning aeru murdumise tõttu hätta jäänud võistkonna Mulgi Ässad finišisse pukseerima. Too seltskond oli ju kolme aasta eest teda samamoodi aidanud.

See isetehtud paatide ralli oli üks Abja valla sel nädalal peetud suvepäevade traditsiooniline ettevõtmine.

Võistlus oli selline, et madrused olid memmed ja mehed nunnad. Kaldale pandi valmis viis eripalgelist alust. Lisaks võistkondadele Merememmed ja Abja Nunnad olid stardis kolm varasemat aastat võidukad olnud Mulgi Ässad ning ainus üksiküritaja Rait Mõttus, võistlejanimega OolRait. Selgelt enim tähelepanu pälvis aga Karksi-Nuia priitahtlike pritsimeeste järelkäru peal kaldale manööverdatud toekas alus. Täpsemini köitis inimesi neljast plekktünnist ja puust valmistatud sõiduki järele hulpima pandud tuletõrje veevõtupump, mille küljes oli mõistagi ka voolik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles