Keskaja päevad taaselustavad iidsed kunstid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi ordulinnus sai keskaja päevadeks uue kuue, üles riputati mitmed keskajapärased kaunistused.
Viljandi ordulinnus sai keskaja päevadeks uue kuue, üles riputati mitmed keskajapärased kaunistused. Foto: Elmo Riig

​Eile kella 18 paiku võis Viljandi vanalinna tänavatel näha keskaegsetes rõivastes inimesi, samuti hobuseid, mõõgavõitlejaid, torupillimängijaid ja mõnd kitsekest. Sellise rongkäiguga said alguse Viljandi esimesed keskaja päevad. 

Peakorraldaja, Viljandis tegutseva Bonifatiuse gildi liige Kätrin Hanschmidt rääkis, et keskaja päevade idee sündis 2015. aastal Viljandi pärimusmuusika festivali ajal. «Mõtlesime, et Viljandis võiks üks äge festival veel olla,» sõnas ta. Hanschmidtile näis parim mõte korraldada keskaja festival. Ta arutas seda teistega ja hakkas töötama selle nimel, et mõte saaks teoks. Nii peetaksegi sel nädalalõpul keskaja päevi, kus tutvustatakse keskaega ja taaselustatakse iidseid kunste.

Keskaja päevade teema «Fell in... In Fellin» vihjab inglise keeles armumisele ja tuletab meelde Viljandi vana nime Fellin. «Selle teemaga kutsume inimesi üles armuma keskajaga seotud tegevustesse, muusikasse ja muusse ajastuga seonduvasse,» ütles Hanschmidt. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles