Kokapõõsad kodupõllul, Vikerkaaremägi ja kuulus Machu Picchu ehk Rännak läbi Peruu

, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teekonnaks Machu Picchule on mitu varianti. Salkantay matk kulgeb läbi kiviklibuste mägimaastike, kus nii üksikud kohalikud kui hulgalised turistigrupid hobujõul ringi liiguvad.
Teekonnaks Machu Picchule on mitu varianti. Salkantay matk kulgeb läbi kiviklibuste mägimaastike, kus nii üksikud kohalikud kui hulgalised turistigrupid hobujõul ringi liiguvad. Foto: Heleene Tambet

Viimase reisikirja kirjutasin Sakalale, olles värskelt naasnud Gruusiast, 41. põhjalaius- ja 44. idapikkuskraadilt. Seekord olen oma esimest pikemat Lõuna-Ameerika kogemust saamas Peruus, teisel pool maakera. Ja ometi on nii mõnigi elamus olnud otsekui jätk Gruusia-tuurile – nii sarnased on need kaks riiki oma kultuuri ja maastike poolest. Kõik siinne on vaid mitu korda suurendatud ja võimendatud.

Pikkades vahemaades sain veenduda oma teisel Peruu-päeval, kui pidin ette võtma bussisõidu 10 miljoni elanikuga pealinnast Limast muistse inkade impeeriumi keskusesse Cuscosse, sügavale Andide mäestikku. 900-kilomeetrine distants tähendas täpselt 24 tundi bussisõitu. Seejuures vahepeatusteta.

Foto: Allikas: Sakala
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles