Sinu brauser on natuke ajast maha jäänud. Et kõik töötaks, nagu vaja, palun uuenda enda brauserit.
Küpsised aitavad meil teenuseid edastada. Meie teenuseid kasutades nõustute sellega, et kasutame küpsiseid. ROHKEM INFOT >

Eestlaste sügavkülmast leiab enim marju ja maitsetaimi

KOMMENTEERI PRINDI ARTIKKEL
Külmutatud köögiviljad. | FOTO: Photl.com

Rahvusvaheline uuringufirma GfK koostöös Samsungiga tegi uuringu, mille tulemustest selgus, et sügavkülmutamine on populaarne ning seda teeb selge enamik Eesti elanikkonnast sõltumata sissetulekust, vanusest, soost või haridustasemest.

Toiduaineid sügavkülmutab ligemale 89 protsenti uuringus osalenutest. Enam külmutavad toiduaineid erinevad erialaspetsialistid. Kõige vähem sügavkülmutavad toitu pensionärid, kellest 23 protsenti ei varu sügavkülma mitte midagi. Toiduainete sügavkülmutamine on ühtemoodi populaarne nii naiste kui ka meeste hulgas.

Kõige populaarsem on eestimaalaste seas marjade säilitamine. Sügavkülmikus hoiustab marju talveks lausa 85 protsenti vastanutest. Marjadest külmutatakse enim maasikaid, mida pistab talveks sügavkülmikusse 68 protsenti eestimaalastest. Vaarikaid ja mustikaid säilitab ligikaudu pool Eesti elanikkonda. Eriti populaarne on marjade sügavkülmas hoidmine maapiirkondades.

Ka erinevate maitsetaimede sügavkülmutamine on paljudes majapidamistes oluline ning neid säilitab 60 protsenti Eestimaa elanikest. Kõige populaarsemaks sügavkülmutatavaks maitsetaimeks on till, mida säilitavad pooled Eesti elanikud. Samuti leiab sügavkülmikutest peterselli, rohelist sibulat, münti ja tüümiani.

Tagasi üles