Juhtkiri. Ringiline Viljandi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Tänavu sügisel möödub tosin aastat sellest, kui Vaksali tänava ja Paala tee nurgal valmis Viljandi esimene ringristmik. Vaid vähestel on veel meeles, et toona plaaniti «millalgi tulevikus» Vaksali tänava alla ka jalakäijate tunnel rajada. Tasapisi hakkab unustuse hõlma vajumas seegi, milline olukord tollel ristmikul enne ringi ehitamist valitses. Lühidalt: tipptundidel oli Paala teelt välja keerata keeruline ja ohtlik.

Viljandi teine sõõr tehti teatavasti Riia maantee ja Reinu tee ristumise kohta. Võib tõdeda, et teine vasikas läks pisut aia taha. Et Selveri poolt tulijal on võimalik ringist otsejoones ja kiirust vähendamata üle tuisata, tekib seal veel praegugi, kaheksa aastat pärast ristmiku valmimist aeg-ajalt pulssi kiirendavaid situatsioone. Samas ei saa salata, et pikka autode rivi Reinu teele enam ei moodustu. Teisisõnu: ka too viletsa teostusega ring on ristmiku läbilaskevõimet parandanud.

Tänasest lehest võib lugeda, kuidas Viljandisse soovitakse lausa kolm uut ringristmikku luua. Tuleb küll vahet teha, et kui ühe seda tüüpi ristmiku valmimine on kindel ja see peaks sündima veel selle aastanumbri sees, siis ülejäänud kahe puhul on eelduseks, et linn saab riigilt südalinna rekonstrueerimiseks enam kui kolm miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles