Taaskasutuslaagri naised heegeldavad särgid vaibaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taaskasutuslaagris osalejad tunnevad rõõmu ühisest õppimisest ja tegutsemisest.
Taaskasutuslaagris osalejad tunnevad rõõmu ühisest õppimisest ja tegutsemisest. Foto: Elmo Riig

Teisipäevast tänaseni askeldavad Kärstna mõisas käsitööhuvilised. Seal käib taaskasutuslaager «Vanast uus», kus antakse teine elu vanadele teksadele, kulunud pluusidele ja seisma jäänud kangatükkidele.

«Mulgi identiteet on kokkuhoid, sealt see minu eluaegne kiiks kokkuhoiu poole tulebki,» ütles Kärstna vabaajakeskuse juhataja ja laagri eestvedaja Urve Kass. Ta on Kärstna mõisas tegutsenud juba 30 aastat ja tema eesmärk on maja elus hoida. Laagrit korraldatakse teist aastat ja osalejad soovivad sinna jälle tagasi tulla, ütles Kass.

Laagrit alustati seljakottide valmistamisega. Need tehti vanadest teksastest. Lisaks jõuti meisterdada kaks lapitehnikas padjapüüri. Teisel päeval võeti ette seelikutegu, materjaliks vanad teksased ja siidpluusid. Naised meisterdasid nii triibu- kui lapitehnikas seelikuid. Tänane, kolmas päev möödub T-särkide keskel. Õpitakse, kuidas vanast särgist on võimalik heegeldada või punuda korvi või vaipa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles