Sisseastumiskatsed panid noored proovile nii füüsiliselt kui ka vaimselt

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisseastujad panid oma loovuse proovile mitmesugustel praktilistel katsetel.
Sisseastujad panid oma loovuse proovile mitmesugustel praktilistel katsetel. Foto: Marko Saarm

Esmaspäevast kolmapäevani kestsid Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia tantsukunsti eriala sisseastumiskatsed, mis olid kurnavad, aga näitasid sisseastuja tõelist olemust.

Kui tavaliselt kestavad katsed lühikest aega, siis tantsukunsti erialale kandideerijad pidid kooli sissesaamise nimel pingutama kolm päeva. Tantsukunsti programmijuhi Kai Valtna sõnul on see vajalik, et aru saada inimesest kui tervikust. «Inimene ei jõua kolm päeva järjest näidelda, mõeldes, et tuleb siia ja on see, kes ta tegelikult võib-olla ei ole,» selgitas ta ning lisas, et selle aja jooksul tuleb inimestel kindlasti ette ka langusi, mis näitavad, kas tal on tahtejõudu, et end uuesti kokku võtta.

Valtna nentis, et füüsis ei olegi sissesaamiseks kõige tähtsam, suurt rolli mängib ka sotsiaalne võimekus. Selleks, et kool nende maailmanägemisest aimu saaks, tuli sisseastujatel läbida vestlus ja kirjutada essee. «Tänapäeva tantsukunstnikul peab olema pilt maailmast ja teistest inimestest,» sõnas Valtna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles