Sulid üritavad üürihuvilistelt raha välja petta

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viimase paari nädala jooksul on nii Facebookis kui kinnisvaraportaalides aktiivseks muutunud petturid, kes soovivad libakuulutuste abil üürihuvilistelt ettemaksu ja kaovad raha saades jäljetult, teatas kinnisvaraportaal KV.ee uudisteagentruurile BNS. Kõige sagedasemad on sellised juhtumid Facebookis ja tasuta kinnisvaraportaalides, ent neid on ette tulnud ka suuremates kinnisvaraportaalides.

Teisipäeval said KV.ee eraklientidest kuulutajad sõnumi, mis teatas, et üürikuulutusega on probleem ja selle lahendamiseks tuleb siseneda portaali. SMS-ile oli lisatud veebilehekülg, mis juhatas inimese liba-aadressile, mis oli samades värvides ja kujunduses KV.ee leheküljega. Kui kasutaja sisestas oma andmed libalehele, kaaperdati tema õige kuulutus kinnisvaraportaalis ning muudeti seda, et üürihuvilistelt ettemaksu välja petta.

«See on igasuvine probleem, et petturid muutuvad aktiivseks. Et üürikorterite järele on suvel nõudlus väga suur ja mõned üürikorterid leiavad üürilise juba paari tunniga, nõustuvad paljud inimesed tegema ettemaksu korteris kohal käimata,» ütles KV.ee juht Tarvo Teslon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles