Juhtkiri. Pidur, mitte sidur

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Mida peaks järeldama sellest, kui riigihankel osalev ettevõte sõdib kohtuuste kulutamise hinnaga tingimuste vastu, mida ta juba niikuinii täidab? Kas sellise käitumise taga saab olla sisuline protest?

Atko Bussiliinidele ei meeldi põrmugi, et tulevast aastast Viljandimaal ühistranspordi teenust pakkuma hakkaval firma peab linnaliinidele saatma automaatkäigukastiga bussid. See olevat rahaliselt koormav ja rikkuvat vaba konkurentsi. Mis sest et sama firma kasutab Viljandis praegugi siduripedaalita busse.

Atkole ei meeldi ka turvakaamera nõue. Bussijuhi pidev jälgimine mõjutavat tema tööd halvemuse poole ning pealegi rikkuvat see nii töötaja põhiõigusi kui isikukaitse seadust. Tõsi, mitmes teises Eesti piirkonnas, näiteks naabermaakonnas Järvamaal, kus kõnealune ettevõte samuti inimesi veab, on kaamerad ammu kasutusele võetud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles