Festival jõuab poole peale

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sopran Arete Teemets.
Sopran Arete Teemets. Foto: Erakogu

Pühapäeval Hortus Musicuse ja Etty Ben-Zakeni ülendava kontserdiga alguse saanud Viljandi vanamuusika festival kulgeb tõusvas meeleolus. Täna kell 19 laulab Jaani kirikus Eesti Filharmoonia Kammerkoor, kes tõmbab võrdusmärgi Johann Sebastian Bachi ja Arvo Pärdi vaimse pärandi vahele. Koori juhatab peadirigent Kaspars Putniņš.

Täna kell 21 algaval intiimsel öökontserdil Viljandi veetornis esitab poola päritolu Mateusz Lawniczak lauto saatel John Dowlandi romantilisi laule. Korraldajate andmeil on muu hulgas kavas kuningas Henry VIII loodud lembelaul.

Lembelauludega jätkub festival ka homme. Kell 18 esinevad Jaani kirikus ansambel Floridante ja kontratenor Ivo Posti. Kavas «Con amore... või Afetti amorosi» kõlavad XVI ja XVII sajandi itaalia autorite laulud õnnelikust ja õnnetust armastusest ehk tegemist on kavaga, mis ajab nutma ja naerma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles