Korvimeeste tulemus jäi Belgias kesiseks

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa motosportlane Kert Varik
Viljandimaa motosportlane Kert Varik Foto: Marko Saarm

Möödunud nädalavahetusel Belgias Lommelis külgvankrite motokrossi maailmameistrivõistluste seitsmendal etapil said Kert Varik ja Maarek Miil raskel võistlusel 21. koha.

«See oli ikka julm liiv,» ütles Kert Varik ning lisas, et rajal tekkinud vagudesse mahtus täismees pikali ära. «Nagu oleks mingi teine spordiala olnud. Aga pidi hakkama saama.»

Laupäevases kvalifikatsioonis võttis meeskond asja ettevaatlikult. Lipp saadi üheksandal kohal. Pühapäevahommikuses trennis tundsid mehed end Variku sõnul aga juba üsna kohanenuna.

Esimese sõidu stardist said nad minema üheksandatena. Terve sõit võitlesid nad kümnenda koha pärast. Kuid kolm ringi enne lõppu lendas summuti kinnitus minema. «Sellega oli meie sõit tehtud, pidime maha tulema,» ütes Varik.

Teises sõidus startisid nad teisest servast ja sealt minek eriti ei õnnestunud. «Mingist hetkest oli stardikurvis liivast sein ees ja mitte midagi ei näinud. Jäime peaaegu seisma, enne kui uuesti minema saime,» rääkis Varik. Tagant tulles jõudis meeskond lõpuks 17. kohale.

Belgia etapi võitsid Daniel Willemsen ja Robbie Bax. Seitsme etapi kokkuvõttes on eestlased 82 punktiga 15. kohal. Maailmameistrivõistlusi juhivad Etienne Bax ja Nicolas Musset 274 punktiga.

Järgmine maailmameistrivõistluste etapp sõidetakse eeloleval nädalavahetusel Saksamaal Strassbessenbachis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles