Linnupojale ­ära peale hinga

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle linnupoja päästsid lapsed rähni käest. Suur lind ründas pesa ning haaras poja noka vahele. Juhtunut pealt näinud lapsed tõstsid kisa ning rähn pillas saagi maha. Enne kui rähn uuesti linnupoja juurde tahtis lennata, jõudsid lapsed ta eemale peletada ja linnupoja tagasi oma pessa tõsta.
Selle linnupoja päästsid lapsed rähni käest. Suur lind ründas pesa ning haaras poja noka vahele. Juhtunut pealt näinud lapsed tõstsid kisa ning rähn pillas saagi maha. Enne kui rähn uuesti linnupoja juurde tahtis lennata, jõudsid lapsed ta eemale peletada ja linnupoja tagasi oma pessa tõsta. Foto: Elmo Riig

​Praegu on looduse aastaringis just see aeg, mil noored tiivulised pesast lahkuvad. Mõni teeb seda paar päeva liiga vara ja nii võib inimese tee ristuda maas rohu sees oleva linnupojaga.

Loodusesõber ja topisemeister Peeter Hussar rääkis, et inimestele üksipulgi ette öelda, kuidas linnupojaga kohtudes käituda, on keeruline, sest palju oleneb olukorrast. Esmalt peaks inimene aga kindlaks tegema, kas suleline vajab abi või mitte.

«Üldine suhtumine, ka nõu, mida antakse keskkonnainspektsiooni valvetelefonilt, on selline, et ära sekku – loodus otsustab ise,» kõneles Hussar, kes metsaasukate ja lindude aktiivse liikumise perioodil ka ise nimetatud valvetelefonile helistades nõu on otsinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles