Noorkotkad panid end metsas proovile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorkotkad jõudsid jooksujalu finišisse.
Noorkotkad jõudsid jooksujalu finišisse. Foto: Kaitseliidu pildigalerii

​Pühapäeval lõppes Kaitseliidu noorteorganisatsiooni Noored Kotkad iga-aastane patrullvõistlus «Mini-Erna», millel pandi proovile osalejate teadmised, orienteerimisoskus, füüsiline vastupidavus, osavus ja pingetaluvus.  

Noorkotkaste teekond sai alguse reede südaööl Viljandimaalt Kärstna mõisa juurest, võistlusrada viis edasi Lillisse ja Taageperra ning lõppes Ala kiriku juures. Raja pikkus oli linnulennult 51 kilomeetrit ja sellel teekonnal oli 12 kontrollpunkti, kuhu osalejad pidid jõudma etteantud ajaks. Kontrollpunktides tuli lahendada ülesandeid, näiteks anda esmaabi, lasta väikesekaliibrilisest tulirelvast täpsust, luurata ja koostada luureraport, otsida metallidetektoriga «miine» ja põgenemistoas võtit ning öösel pimedas trossi mööda laskuda. 

Noorte Kotkaste peavanema Silver Tamme sõnul on «Mini-Ernast» kujunenud tähtis mõõduvõtt, millel osalevad malevate parimad võistkonnad ning lisaks Eesti meeskondadele on tulijaid Lätist, Leedust ja Rootsist. Ta rääkis, et malevates korraldatakse eelvõistlusi, millel valitakse välja tugeva vaimu ja füüsisega poisid, kes pärast lisatreeningut saavad võistlusel oma maakonda esindada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles