Olümpiafestivalile sõidab neli noort Viljandimaa sportlast

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Vool
Toomas Vool Foto: Marko Saarm

Eesti Olümpiakomitee lähetab 23.–29. juulini Ungaris Györis peetavale 14. suvisele Euroopa noorte olümpiafestivalile 49 sportlast seitsmel alal: aerutamine, jalgrattasõit, judo, kergejõustik, korvpall, ujumine ja tennis. Viljandimaalt sõidab Ungarisse neli noort.

Eesti delegatsiooni juhi Merle Kaljuranna sõnul ootab koondist tõeline olümpiavaimust kantud suurvõistluse elamus. «Noored saavad oma tippspordikarjääri esimese multispordi suurvõistluse kogemuse. Tänu noorele eale on see paljudele sealjuures üldse esimene võistlus, kus rahvusvaheliselt konkurentidega mõõtu võtta,» kõneles Kaljurand.

Euroopa noorte olümpiafestivalile sõidavad Viljandi rattaklubi noormehed Toomas Vool ja Erki Laanemäe ning kergejõustikuseltsi Sakala esindajad Gedly Tugi ja Enrico Hänilene.

Sportlasi saadab 24-liikmeline taustajõudude koosseis.

Noorte olümpiafestivaliga propageeritakse sporti ja olümpiaväärtusi, inspireeritakse noori spordiga tegelema ning edendatakse ausat mängu ja sallivust. Euroopa noorte olümpiafestivali programmis on kümme spordiala ja välja jagatakse 39 medalikomplekti. Iga kahe aasta tagant korraldataval festivalil saavad osaleda sportlased vanuses 14–18 aastat. Festivalile on oodata kokku ligi 3600 sportlast ja treenerit 50 riigist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles