Ratsud ja ratsanikud pakuvad Sammulis sportlikke elamusi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mais peetud Viljandimaa takistussõidu karikavõistluste avaetapil startis eri arvestustes 270 võistluspaari. Sama suurt või suurematki hulka võistlejaid on korraldajad valmis võõrustama eeloleval pühapäeval, mil on kavas sarja teine osavõistlus.
Mais peetud Viljandimaa takistussõidu karikavõistluste avaetapil startis eri arvestustes 270 võistluspaari. Sama suurt või suurematki hulka võistlejaid on korraldajad valmis võõrustama eeloleval pühapäeval, mil on kavas sarja teine osavõistlus. Foto: Elmo Riig

​Homme saab Sammuli talli juures peetava võistlusega jätku mais sealsamas alanud kolmest etapist koosnev Viljandimaa karikasari, millega selgitatakse välja parim meie maakonnas elav või treeniv või siia registreeritud spordiklubisse kuuluv takistussõidupaar.

Kuigi kolme etapi koondarvestuses selguvad maakonna meistrid, tuleb homme mõõtu võtma sõitjaid kogu Eestist ning võistluse direktori Laureen Leiteni sõnul võib oodata pikka ja põnevat päeva.

Karikasarja avaetapil oli eri arvestustes startijaid 270. Vähemalt sama palju usuvad korraldajad neid kogunevat selgi korral. Leiteni ütlemist mööda on sel etapil lisasõiduna kavas Porsche harrastajate neljanda osavõistluse mõõduvõtt ja see kasvatab startivate paaride hulka tublisti. «Õnneks on praegu pikalt valge, jõuame enne öö saabumist õhtule.»

Kell 9 algaval võistluspäeval sõidetakse karikasarja arvestuses 100, 110, 120 ja 130 sentimeetri kõrguste takistustega parkuuris ning etapi alguses on kavas algajatele ja noortele hobustele mõeldud 80–100-sentimeetriste takistustega mõõduvõtt. Laureen Leiten lisas, et kõige madalamasse parkuuri on peale eespool nimetatu oodatud ka avatud klassi ratsutajad.

Võistluspäeva viimane parkuur on 130 sentimeetrit ümberhüpetele. Enne seda on kavas kaheosaline 120-sentimeetriste takistustega sõit.

«Väga keeruline on öelda, mis kell algab viimane mõõduvõtt, aga päev kujuneb pikaks,» lausus Leiten.

Viljandimaa takistussõidu karikavõistlusi peetakse kolmandat aastat ning nagu eelmiselgi aastal saavad sarja võistlussõitude üldvõitjad maakonna meistri medali. Sarja kolmas mõõduvõtt on kavandatud 26. ja 27. augustile.

Võistluspäevale Sammuli tallide juures on huvilistel tasuta sissepääs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles