Juhtkiri. Kaal ja tõsiseltvõetavus (1)

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

​Ameerika Ühendriikide president Donald Trump rõõmustas eile kogu Euroopat, kui kritiseeris Varssavis ajaloolisel Krasinski väljakul peetud kõnes Venemaad ja ülistas lääne ühiseid väärtusi. Või siis ikkagi ei rõõmustanud.

«Kutsume Venemaad üles destabiliseerimis­tegevust lõpetama Ukrainas ja mujal ning mitte toetama Süüria režiimi,» on tsitaat, mis sobib nii sisult kui vormilt palju paremini Donald Tuski kui Donald Trumpi suhu. Ometigi Ühendriikide 45. president eile sellise lause välja ütles. Lisaks kõigele muule.

See, et Trump, keda muidu Putiniga ühte paati paigutatakse, laseb Venemaa pihta lendu sellise heidutuse, peaks omal ajal vägisi Nõukogude Liidu rüppe tõmmatud riikide inimestele, teiste hulgas eestlastele, kosutavalt mõjuma. Natuke see ehk kosutaski, aga põhjapanevaid järeldusi ei tee Trumpi eilsest kõnest arvatavasti keegi.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles